Насловна Азбучник Блаженка Тешић: Даривање осмеха и лепоте онколошким пацијенатима

Блаженка Тешић: Даривање осмеха и лепоте онколошким пацијенатима

0

У духу месеца хуманости и даривања, Блаженка Тешић, козметичарка из Лознице, поставља високе стандарде емпатије пружањем бесплатног исцртавања обрва онколошким пацијентима. У салону „Посх студио“, преко пута главне аутобуске станице, сви који се суочавају с најтежим дијагнозама добродошли су, а оглас нема рок трајања, пружајући трајну подршку онима који пролазе кроз тешке тренутке.

Ова невероватна млада жена, прошла је кроз студије прехрамбене технологије али је себе увек видела у салону лепоте, а након стручног усавршавања, остварила је своју дугогодишњу жељу да пружи подршку онима којима је најпотребнија. Кроз лично искуство борбе за живот пре три године, Блаженка дели своју снагу с другима, истичући да је сада срећна што може да ради и дарује, посебно женама у њеном окружењу.

„На идеју сам дошла када ми је онколошка пацијенткиња била у салону. На причу коју је поделила са мном, кроз тегобе које је прошла, ја сам добила жељу да јој поклоним те обрве. Она је то одбила. Када је погледала себе у огледало, рекла је да сам јој вратила лични идентитет и да она сада може да се фотографише за личну карту, јер, много је лепа. Мени је то много значило у датом моменту“, присећа се Блаженка.

Важно је напоменути да онколошки пацијенти могу да добију бесплатно исцртавање обрва након шест месеци од хемотерапије, уз одобрење лекара и уколико не болују од дијабетеса, а ова невероватна млада жена наглашава колико овај мали естетски додатак може значити онима који пролазе кроз тешке терапије, враћајући део њиховог изгледа и самопоуздања.

Блаженка, која је осетила суровост живота још као дете током ратних дешавања, истиче да је од малена учена вредности дељења са другима, те је ова акција један од начина на који наставља ту животну филозофију. Сви бивају добродошли у њен салон, а осмех је једини услов за учешће у овој дивној иницијативи.

Нема коментара

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име

Exit mobile version