Питали су једнога мудрога и просвијећенога человјека: који је пријатељ најбољи и која земља јест најбоља? Ови је одговорио да је добар сусјед најбољи пријатељ и земља да јест најбоља, која се најближе кући находи. Ја мислим да је погодио… Ваши сусједи биће вам добри и најбољи пријатељи и ви ћете уживати њихову љубав и пријатељство, ако од своје стране будете равним начином соотвјествовали и учинили се достојни сусједске љубави и пријатељства.

Петар I Петровић/Свети Петар Цетињски
( Из посланице Његушима, 1823. г.)

 Азбучник је настао из идеје да створимо нешто другачије, из потребе да вам прикажемо непресушну лепоту која нас окружује, као и да су талентовани људи, који су урадили нешто са собом, свуда око нас.

 Портал је покренуо тим људи из Подриња, иза којих је вишедеценијски рад у медијима и ИТ сектору,  са жељом да допринесе у очувању српског језика и традиције, промовисању културе, афирмисању наших успешних људи, личности из света науке, уметности, бизниса и других важних области корисних за нашу заједницу и постојање.

На порталу Азбучник имаћете прилику да прочитате интервјуе са младим креативцима, уметницима и предузетницима као и свим успешним људима чије каријере и поступци вас могу мотивисати, извештаје са различитих догађаја, путописе, информације о културним дешавањима, као и ауторске текстове и фотографије.

Ми уживамо у дружењу које овај концепт размене информација и прича нуди, као и у посвећености људима чија дела заслужују поштовање, па се надамо да ће и вама бити занимљиво. Ако вам се нешто и допадне, поделите то са пријатељима.

Добро нам дошли.