Насловна Азбучник Представљена књига о Јевгенију Јевтушенку: Поглед у свет руског песника

Представљена књига о Јевгенију Јевтушенку: Поглед у свет руског песника

0

У Библиотеци Вуковог завичаја у Лозници, у уторак 22. августа, одржана је промоција књиге „Планета Јевтушенко“, аутора Горана Лазовића. Ова књига представља сабране разговоре са једним од највећих руских и светских песника, Јевгенијем Јевтушенком, који је приказан кроз мање познате аспекте свог живота.

Сам Јевгениј Јевтушенко, један од најзначајнијих руских и светских песника, већ је био у дубокој старости и борби са болестима када је Горану Лазовићу испричао мање познате детаље из свог живота.

Сусрет са Јевтушенком сигурно представља велику тачку у Лазовићевом књижевном животу, и његово дељење ових разговора са широм јавношћу ће допринети дубљем разумевању не само песника, већ и периода у којем је стварао.

Модератор вечери била је директорица Библиотеке Мирјана Пејак, која је истакла да књига нуди увид у свет песника који је обогатио не само руску, већ и светску књижевност.

Горан Лазовић, познати књижевник, драматург и сценариста, аутор је великог броја књига које су преведене на разне језике, укључујући руски, француски, италијански, и друге. Његово искуство и дубока љубав према песништву и књижевности, као и пријатељство са Јевтушенком омогућили су му да читаоцу пружи увид у душу једног великана песништва.

Нема коментара

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име

Exit mobile version