Насловна Зборник Лозничка градилишта ове године броје неколико стотина стамбених јединица, а богата понуда...

Лозничка градилишта ове године броје неколико стотина стамбених јединица, а богата понуда резултат је још боље потражње

0

Како преноси портал Градња, последњих година, масовна изградња станова задесила је целу Србију. Без обзира на доминантна дешавања на овом пољу у великим градовима, и мања места стамбеном новоградњом проширују своје капацитете. Слично се дешава на западу наше земље, у Лозници, где је забележено 34 градилишта стамбене новоградње на овогодишњој Мапи градилишта.

Погледајмо која су градилишта обележила годину за нама.

Четири куле у улици Кнеза Милоша; Фото: Градња

У највеће појединачно градилиште Лознице инвестира компанија Привер пропертy инвестмент гроуп д.о.о. Реч је о комплексу под именом Четири куле у улици Кнеза Милоша који у својој понуди има 102 стана и 33 пословна апартмана.

Завршетак радова очекује се на лето 2023. године.

Недалеко од претходне локације, у улици Филипа Кљајића инвеститор П. Д. Гучево гради две зграде у низу укупне површине близу 5.000 квадрата. Усељење се очекује у јулу следеће године.

П. Д. Гучево; Фото: Градња

На углу улица Милоша Поцерца и Максима Горког ове године започета је стамбена зграда у коју инвестира Аврамовић Драгослав. Очекује се да и ова петоспратница буде усељена 2023. године.

Плац на углу Булевара Доситеја Обрадовића и улице Кнеза Милоша, који је дуго одолевао новим инвестицијама, прераста у озбиљно градилиште. Прометна локација и близина Тржног центра, чине будућу зграду врло атрактивном за становање. У ову четвороспратницу инвестира компанија ГП Радинг, а цена по квадрату износи око 1.200 евра.

План је да објекат буде завршен у децембру наредне године. Ако је судити према рендеру, зграда ће бити визуелно уклопљена у околину, заједно са такозваном Оловком.

ГП Радинг; Фото: Градња

С друге стране, део града око Зелене пијаце не каска са својом понудом. Бањска улица се чини врло интересантном инвеститорима, уз напомену да је већина градилишта увелико завршена.

На добро познатом лозничком шеталишту, у самом центру града, компанија Неллy доо гради зграду од преко 3.000 квадрата са само 16 станова. Ову монументалну парижанку пројектовао је студио Чичић, а усељавање првих станара очекује се у наредним месецима.

Прва паметна зграда у Лозници; Фото: Градња

Како се међу Лозничанима шушка, ово је прва паметна зграда у граду.

Ни сувом центру града не мањка нових стамбењака. Угао Пашићеве улице и Вере Благојевић богатији је за још једну зграду. Како се међу Лозничанима шушка, ово је прва паметна зграда у њиховом граду.

Амбициозни радови трајаће до јуна 2023. године.

И околина Лукоил пумпе, међу Лозничанима познато „код Мераје“, из године у годину мења свој изглед. Такозвано насеље Стара варош издваја се од околине и ускоро очекује прве странаре.

Насеље Стара варош ускоро очекује прве странаре; Фото: Градња

Ипак, највише градилишта на једном месту – у лозничком Лагатору. За само десет година од ледине која је раздвајала насеље Клупци од урбаног центра, настао је савремени део града.

У улици Момчила Гавриловића ове године започета је изградња на два објекта. Инвеститори ГП Опек и Владимир Бесеровац најављују усељење првих станара 2024. године. Такође, на Ваљевском путу изводе се радови на два суседна градилишта. У том комшилуку први суседи су Домис Градња и Милан Ђаковић.

Велико градилиште у Лозници; Фото: Градња

Од нешто већих објеката издваја се зграда у улици Ленке Дунђерски коју зида Градекс. Ова шестоспратница на преко 9.000 квадрата има у понуди 73 стана. Завршетак радова очекује се следеће године.

Нових 7.500 квадрата на Лагатору; Фото: Градња

Још једно градилиште препознатљиво по габариту гради компанија Ђукић доо. Радови на скоро 7.500 квадрата идуће године привешће се крају, а Лагатор ће бити богатији за још једну петоспратницу.

Извор: https://www.gradnja.rs/gradilista-loznica-novogradnja-kvadrat-stana-cena/

Нема коментара

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име

Exit mobile version