Блаженка Тешић: Даривање осмеха и лепоте онколошким пацијенатима

У духу месеца хуманости и даривања, Блаженка Тешић, козметичарка из Лознице, поставља високе стандарде емпатије пружањем бесплатног исцртавања обрва онколошким пацијентима. У салону „Посх студио“, преко пута главне аутобуске станице, сви који се суочавају с најтежим дијагнозама добродошли су, а оглас нема рок трајања, пружајући трајну подршку онима који пролазе кроз тешке тренутке.

Ова невероватна млада жена, прошла је кроз студије прехрамбене технологије али је себе увек видела у салону лепоте, а након стручног усавршавања, остварила је своју дугогодишњу жељу да пружи подршку онима којима је најпотребнија. Кроз лично искуство борбе за живот пре три године, Блаженка дели своју снагу с другима, истичући да је сада срећна што може да ради и дарује, посебно женама у њеном окружењу.

„На идеју сам дошла када ми је онколошка пацијенткиња била у салону. На причу коју је поделила са мном, кроз тегобе које је прошла, ја сам добила жељу да јој поклоним те обрве. Она је то одбила. Када је погледала себе у огледало, рекла је да сам јој вратила лични идентитет и да она сада може да се фотографише за личну карту, јер, много је лепа. Мени је то много значило у датом моменту“, присећа се Блаженка.

Важно је напоменути да онколошки пацијенти могу да добију бесплатно исцртавање обрва након шест месеци од хемотерапије, уз одобрење лекара и уколико не болују од дијабетеса, а ова невероватна млада жена наглашава колико овај мали естетски додатак може значити онима који пролазе кроз тешке терапије, враћајући део њиховог изгледа и самопоуздања.

Блаженка, која је осетила суровост живота још као дете током ратних дешавања, истиче да је од малена учена вредности дељења са другима, те је ова акција један од начина на који наставља ту животну филозофију. Сви бивају добродошли у њен салон, а осмех је једини услов за учешће у овој дивној иницијативи.

Повезани чланци

spot_img

Истражи

Међународни Дан матерњег језика: О бечким сећањима на Вука,...

Међународни Дан матерњег језика, 21. фебруар је  и ове године у Тршићу окупио посленике...

Светлост језика: Прослава Међународног дана матерњег језика уз поезију...

У среду, 21. фебруара 2024. године, у организацији Центра за културу "Вук Караџић" и...

У Бечу обележено 160 година од смрти Вука Стефановића...

На старом бечком бидермајерском гробљу Светог Марка (St. Marx), у трећем бечком округу, на...

Романтично бекство за Дан заљубљених: Етно село „Сунчана река“...

Уместо уобичајеног сценарија, ове године изненадите свог партнера романтичним боравком у етно селу Сунчана...

Блаженка Тешић: Даривање осмеха и лепоте онколошким пацијенатима

У духу месеца хуманости и даривања, Блаженка Тешић, козметичарка из Лознице, поставља високе стандарде...

Ходник Дечијег одељења претворен у чаробни свет бајки за...

У духу предстојећих новогодишњих празника, родитељи Славица и Жељко Рашевић претворили су ходник Дечијег...

Популарне категорије

Коментари

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име