Почиње „Свет жена“

Свечано отварање манифестације „Свет жена“, која афирмише женско стваралаштво у различитим областима, одржаће се у четвртак, 3. марта 2022. године, с почетком у 19.00 часова, у Вуковом дому културе у Лозници.


Овогодишњу манифестацију отвориће пијаниста Матија Дедић. Концерт „Матија свира Арсена“ инспирисан је ванвременским нумерама чувеног кантаутора са ових простора – Арсена Дедића.

„Модерато кантабиле“, „Све што знаш о мени“, „Кућа поред мора“, „Твоје њежне године“ су само неке од нумера у којима ће посетиоци имати прилику да уживају. Аутор фотографије: Синиша Видовић


Град Лозница и Центар за културу „Вук Караџић“ од 2002. године организује програм под називом „Свет жена“ који континуирано негује вредности и афирмише стваралаштво жена из разноврсних области. Током двадесет година постојања кроз манифестацију приказан је живот и рад многих уметница, књижевница, научних радница, које су у прошлости обликовале пут за будуће генерације.


Директорица установе, мр Снежана Нешковић Симић, наглашава да су пред нама дани културних дешавања, изложбе, радионице, представе које сведоче женском савременом стваралаштву.


„С обзиром да ова манифестација баштини стваралаштво и мисију жена у свету, друштву, култури и науци, морамо се осврнути шта подразумева улога једне жене у овим најтежим тренуцима. Као мајке, супруге, сестре, кћерке, жене су стављене на искушење. Прве за пример јесу здравствене раднице јер њихово херојство и борба за наше здравље и животе није им допуштала да се врате кући својој деци и најмилијима. Радећи даноноћно, оне су се потпуно посветиле својој земљи и свом народу. Није важно да ли у уметности, науци, здравству, педагошком раду, политици, жене раде и стварају. Од славних преткиња до савремене жене линија је дуга и узлазна. Стреми будућности са храброшћу и самопоуздањем, па је успех загарантован“ објашњава Нешковић Симић.

Програм манифестације.

Улаз за све програме је слободан.

Повезани чланци

spot_img

Истражи

ЕкоЛОгично

Лозничка Канцеларија за младе организовала је током фебруара волонтерску акцију “ЕкоЛОгично” која је имала...

У ВУКОВОМ ЗАВИЧАЈУ ОБЕЛЕЖЕН ЈУБИЛЕЈ-ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ОД СМРТИ  ЧУВЕНЕ...

Професор др Бошко Сувајџић, са Филолошког факултета у Београду, један од саборских беседника у Вуковом...

Помоли се и замисли жељу: Знате ли зашто је...

Над  древним бунаром у етно селу Сунчана река двоје младих искористило је леп јануарски...

Изванредно вече озбиљно добре поезије и музике у Тршићу

Поетско-музички перформанс глумца Мирољуба Турајлије, песника Љубише Д. Динчића и Младена Лазића, уз пратњу...

Лозница у 2022. години: Ретроспектива

Град Лозница је, према устаљеној пракси, у 2022. години деловао економски одрживо  и хумано....

У мору ничега, нешто гласно: ДОБАР ВАМ ДАН

Нова песма Марије Шерифовић, под насловом ДОБАР ВАМ ДАН, до перфекције осликава актуелни период...

Популарне категорије

Коментари

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име