У суботу манифестација „Дани дечјег риболова“

Поводом одржавања манифестације „Дани дечијег риболова“, коју организује  Дечија амбасада „Међаши“, под покровитељством Града Лознице, генерални секретар Дечје амбасаде Међаши Душан Томић истакао је на данашњој конференцији за медије у етно селу „Сунчана река“, где ће ова манифестација и бити одржана, да је Град Лозница на челу са градоначелником Видојем Петровићем препознат од стране дечје земље и дечје амбасаде од самог почетка до данас.

– Задњих десетак година није била ни једна манифестација да учешће није узео Град Лозница и лично градоначелник Видоје Петровић. Није то само сарадња са Дјечјом амбасадом и Дјечјом земљом. Приметили смо да готово нема дана да се нешто лепо не догађа у овом граду за децу и младе. То је перспектива и зато желимо да Град Лозницу прогласимо градом деце света и да се овде деца окупљају, а главни град деце света у Лозници требало би да буде „Сунчана река“, јер овде свакодневно продефилује много деце. Ми смо са манифестацијом „Дани дечјег риболова“, желели да у „Сунчану реку“ доведемо децу из шест држава и пређемо на тај начин границе Србије.  Зато ћемо ми „Сунчану реку“ прогласити главним градом Дечије земље, а Дечију земљу у Међашима прогласићемо „Сунчаном реком“. То је почетак – указао је Томић.

????????????????????????????????????

Члан Градског већа Града Лознице Милан Недељковић истакао је да Град Лозница, као покровитељ, препознао „Дане дечјег риболова“, као манифестацију од изузетног културног значаја за Лозницу, која је позната и као град спорта у који много улаже, као и да је ове године у оквиру Дечијег културног лета организовано много манифестација захваљујући лозничкој Канцеларији за младе која ради свој посао на високом нивоу.

Према речима власника етно села „Сунчана река“ Зорана Мирковића, манифестацију „Дани дечјег риболова“ отвориће у суботу, у 10 часова, градоначелник Видоје Петровић, који увек подржава овакве догађаје, поготово када су деца у питању.

Како је навео, од 10.30 до`12.00 часова биће одржано такмичење у пецању, у 12 додела пехара и затварање манифестације, а од 12 до 13 часова, опредељен је сат за слободне спортске активности за сву децу, која ће се потрудити да упецају најмању рибицу.

– Посебна нам је част што ћемо после свих тих догађаја организовати братимљене етно села „Сунчана река“ и Дечје земље „Међаши“ и поставићемо заставу етно села и дечје земље. Исто тако ће бити и две заставе у дечјој земљи Међаши. Донећемо огроман камен где ће сва деца, која буду учествовала, моћи да се потпишу уљаним бојама, а тај камен ће стајати у „Сунчаној реци“, докле год буде постојала – нагласио је Мирковић.

Организатори су позвали све заинтересоване грађане Лознице и децу да узму учешће у манифестацији „Дани дечијег риболова“.

Повезани чланци

spot_img

Истражи

Представљена књига о Јевгенију Јевтушенку: Поглед у свет руског...

У Библиотеци Вуковог завичаја у Лозници, у уторак 22. августа, одржана је промоција књиге...

Стихови, музика и дух хуманости: Уметници освежили августовску ноћ...

Суштинска вредност савремене поезије нашла је своје место под чаробним ноћним небом кафеа Чуваркућа....

Вуков сабор 2023. – Повезивање с прошлошћу, очување идентитета,...

У срцу Тршића, лозничког села које одише духом српске прошлости, Центар за културу “Вук...

Храбре и самосталне: Жене кроз векове пишу своје приче

Самосталност жена је блистава мелодија која одзвања кроз векове, доносећи промене, храброст и инспирацију...

Од мајчиних руку до светих зидова: Ново издање књиге...

У сусрет централном обележавању великог јубилеја-150 година од освећења храма, на Приљевима, у...

Обележен Дан младих у Лозници: Сјајна манифестација ентузијазма, креативности...

У петак је у Лозници свечано обележен Дан младих под слоганом "Волонтирајмо за будућност",...

Популарне категорије

Коментари

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име