Активизам младих: Здравље је у природи

Здрав начин живота не подразумева само спортске активности и здраву храну, он је много више од тога., посебно када су млади у питању.

УГ „Реч и дело“, по традицији, придружило се Канцеларији за младе Лозница, у реализацији програма, у оквиру којег су млади имали прилику да учествују у низу спроведених активности.

Увертира у програм био је час самоодбране на којем су деца од 5-15 година имала прилику да од стране професионалног тренера кик бокса и фитнес тима „Петровић“ науче основе технике самоодбране. Час је осим омладини био намењен и старијима, као и свима онима који би желели да се баве спортом рекреативно.

 Отворен је бициклијадом под називом „ЕкоЛо Тоур“. Преко 40 учесника возило је до Тршића, који је био и циљ руте. Испред Образовно-културног центра „Вук Караџић“ учесници су били послужени здравим освежењем и здравом храном.

На терену Гимназије одржан је дводневни турнир у фудбалу „Нели футстал“, од којег је прикупљени део новца преусмерен некој од угрожених породица на територији града.

Манифестацију је затворио приказ филма са фестивала „Слободна зона“. На шеталишту испред „Вуковог дома“ грађани су имали прилику да први пут буду гледаоци биоскопа на отвореном. Филм „Со земље“ редитеља и фотографа Себастијаоа Салгада приказује грандиозне пејзаже, дивљу флору и фауну, путовања и истраживање континената којима је овај познати фотограф путовао, али и како се кроз последњих 40 година његовог прикупљања фотографија и снимака мењала и историја човечанства.

Обележавање Дана младих има за циљ да приближи младима идеју о очувању животне средине и да их подстакне да пробуде своју свест како би и наше друштво и наша планета остали здрави.

Повезани чланци

spot_img

Истражи

„ПРЕЛО У КОРЕНИТИ“ ОКУПЉА ЉУБИТЕЉЕ ТРАДИЦИЈЕ И ИГРЕ „ПРСТЕН“

Прело у Коренити“, које су организатори заказали за недељу 19. новембар, доноси незаборавно искуство...

Прело у Коренити

У недељу, 19. новембра 2023. године, највеће лозничко село,Коренита, биће домаћин традиције, уметности и...

Калиграфија у Библиотеци Вуковог завичаја: Уметност елегантног писања

У понедељак, 30. октобра, у 10 часова, у Библиотеци Вуковог завичаја почеће радионица калиграфије...

Миодраг Глигорић враћа нас у прошлост: Поглед на радио-апарате...

Центар за културу „Вук Караџић“ синоћ је у Музеју Јадра отворио изложбу под...

Владика Методије открио споменик у част хероја

У суботње јутро, под кишовитим небом, Бањани су дочекали велики дар - повратак витеза...

Нови изрази освајају српски језик: Духоклонуће

Духоклонуће је реч која је победила на такмичењу за најлепшу нову српску реч које...

Популарне категорије

Коментари

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име