Активизам младих: Здравље је у природи

Здрав начин живота не подразумева само спортске активности и здраву храну, он је много више од тога., посебно када су млади у питању.

УГ „Реч и дело“, по традицији, придружило се Канцеларији за младе Лозница, у реализацији програма, у оквиру којег су млади имали прилику да учествују у низу спроведених активности.

Увертира у програм био је час самоодбране на којем су деца од 5-15 година имала прилику да од стране професионалног тренера кик бокса и фитнес тима „Петровић“ науче основе технике самоодбране. Час је осим омладини био намењен и старијима, као и свима онима који би желели да се баве спортом рекреативно.

 Отворен је бициклијадом под називом „ЕкоЛо Тоур“. Преко 40 учесника возило је до Тршића, који је био и циљ руте. Испред Образовно-културног центра „Вук Караџић“ учесници су били послужени здравим освежењем и здравом храном.

На терену Гимназије одржан је дводневни турнир у фудбалу „Нели футстал“, од којег је прикупљени део новца преусмерен некој од угрожених породица на територији града.

Манифестацију је затворио приказ филма са фестивала „Слободна зона“. На шеталишту испред „Вуковог дома“ грађани су имали прилику да први пут буду гледаоци биоскопа на отвореном. Филм „Со земље“ редитеља и фотографа Себастијаоа Салгада приказује грандиозне пејзаже, дивљу флору и фауну, путовања и истраживање континената којима је овај познати фотограф путовао, али и како се кроз последњих 40 година његовог прикупљања фотографија и снимака мењала и историја човечанства.

Обележавање Дана младих има за циљ да приближи младима идеју о очувању животне средине и да их подстакне да пробуде своју свест како би и наше друштво и наша планета остали здрави.

Повезани чланци

spot_img

Истражи

Свечано обележен дан Светих Ћирила и Методија у Библиотеци...

У присуству бројних угледних гостију, међу којима су били Петар Гавриловић, заменик градоначелника,...

Обележено 220 година од Боја на Чокешини

Дана, 27. априла 2024. године, код споменика подигнутом у част чокешинским јунацима у порти...

Троноша: Принете ратарске свеће

ВИШЕ СТОТИНА ВЕРНИКА ИЗ ЛОЗНИЧКОГ КРАЈА И ОКОЛИНЕ, ПО ТРАДИЦИЈИ ДУГОЈ ВЕКОВИМА, ДОЧЕКАЛИ СУ...

ГРАДСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“ 2024.

У недељу, 24. марта 2024. године, у Вуковом дому културе у Лозници, одржана је...

ОТКРИВЕНА СПОМЕН-ПЛОЧА: СЕЋАЊЕ НА ПОЧЕТАК ОТПОРА НЕМАЧКОМ ОКУПАТОРУ 1941....

Јуче је у центру Доњег Добрића, испред просторија Месне заједнице, свечано откривена спомен-плоча која...

ОБЕЛЕЖЕНА 118. ГОДИШЊИЦА ОД РОЂЕЊА МОМЧИЛА ГАВРИЋА

Данас, 30. априла 2024. године Град Лозница и Центар за културу „Вук Караџић“ Лозница,...

Популарне категорије

Коментари

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име