Активизам младих: Здравље је у природи

Здрав начин живота не подразумева само спортске активности и здраву храну, он је много више од тога., посебно када су млади у питању.

УГ „Реч и дело“, по традицији, придружило се Канцеларији за младе Лозница, у реализацији програма, у оквиру којег су млади имали прилику да учествују у низу спроведених активности.

Увертира у програм био је час самоодбране на којем су деца од 5-15 година имала прилику да од стране професионалног тренера кик бокса и фитнес тима „Петровић“ науче основе технике самоодбране. Час је осим омладини био намењен и старијима, као и свима онима који би желели да се баве спортом рекреативно.

 Отворен је бициклијадом под називом „ЕкоЛо Тоур“. Преко 40 учесника возило је до Тршића, који је био и циљ руте. Испред Образовно-културног центра „Вук Караџић“ учесници су били послужени здравим освежењем и здравом храном.

На терену Гимназије одржан је дводневни турнир у фудбалу „Нели футстал“, од којег је прикупљени део новца преусмерен некој од угрожених породица на територији града.

Манифестацију је затворио приказ филма са фестивала „Слободна зона“. На шеталишту испред „Вуковог дома“ грађани су имали прилику да први пут буду гледаоци биоскопа на отвореном. Филм „Со земље“ редитеља и фотографа Себастијаоа Салгада приказује грандиозне пејзаже, дивљу флору и фауну, путовања и истраживање континената којима је овај познати фотограф путовао, али и како се кроз последњих 40 година његовог прикупљања фотографија и снимака мењала и историја човечанства.

Обележавање Дана младих има за циљ да приближи младима идеју о очувању животне средине и да их подстакне да пробуде своју свест како би и наше друштво и наша планета остали здрави.

Повезани чланци

spot_img

Истражи

ЕкоЛОгично

Лозничка Канцеларија за младе организовала је током фебруара волонтерску акцију “ЕкоЛОгично” која је имала...

У ВУКОВОМ ЗАВИЧАЈУ ОБЕЛЕЖЕН ЈУБИЛЕЈ-ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ОД СМРТИ  ЧУВЕНЕ...

Професор др Бошко Сувајџић, са Филолошког факултета у Београду, један од саборских беседника у Вуковом...

Помоли се и замисли жељу: Знате ли зашто је...

Над  древним бунаром у етно селу Сунчана река двоје младих искористило је леп јануарски...

Изванредно вече озбиљно добре поезије и музике у Тршићу

Поетско-музички перформанс глумца Мирољуба Турајлије, песника Љубише Д. Динчића и Младена Лазића, уз пратњу...

Лозница у 2022. години: Ретроспектива

Град Лозница је, према устаљеној пракси, у 2022. години деловао економски одрживо  и хумано....

У мору ничега, нешто гласно: ДОБАР ВАМ ДАН

Нова песма Марије Шерифовић, под насловом ДОБАР ВАМ ДАН, до перфекције осликава актуелни период...

Популарне категорије

Коментари

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име