ЕкоЛОгично

Лозничка Канцеларија за младе организовала је током фебруара волонтерску акцију “ЕкоЛОгично” која је имала за циљ подизање свести младих о заштити животне средине и важности очувања птичијег света.

Координатор КЗМ Лозница, Бојан Лучић, објашњава да је идеја водиља на пројеку била подстицање и подизање свисти код младих да кроз микро пројекте у својим локалним срединама могу много тога да учине за заштиту животне средине као и за заштиту и прехрану птица.

„Поред тога циљ нам је да кроз овај пројекат повежемо младе из Малог Зворника и Лознице како би у будућности могли да сарађују на истим или сличним пројектима, развијају и одржавају мрежу активних чланова, волонтера и сарадника који су способни и мотивисани да се укључе у истраживање, заштиту, образовање јавности и промоцију птица и природе Србије. Свесни да значајан део проблема у очувању птица и природе проистиче из мањка знања, планирано је у будућности организација разних пројеката и програма који служе образовању деце и одраслих“, истиче Лучић.

Једна од следећих планираних активности је посета СРП”Кањон Трешњице” и упознавање учесника са биодиверзитетом локалитета, флором И фауном као и са предностима локације у истраживању птица.

„Циљ нам је да групе младих из Осечине, Малог Зворника И Лознице повежемо, да разменом искуства нађемо потенцијална решења, спроводимо решења, те подстичемо и усмеравамо напоре институција, организација, појединаца и читаве јавности у циљу очувања птица и природе. Циљ нам је да разменом развијамо и одржавамо мрежу активних чланова, волонтера и сарадника који су способни и мотивисани да се укључе у истраживање, заштиту, образовање јавности и промоцију птица и природе Србије“, закључује координатор.

Пројекат је финансиран од стране Едуактивног центра Крушевац и Уницеф-а, а подржан од стране града Лознице.

Повезани чланци

spot_img

Истражи

Изложба у Тршићу: Уметност створена моторном тестером

Изложба насталих радова у овогодишњој Међународној мултимедијалној студентској ликовној колонији отворена је у недељу,...

Свечано обележен дан Светих Ћирила и Методија у Библиотеци...

У присуству бројних угледних гостију, међу којима су били Петар Гавриловић, заменик градоначелника,...

Обележено 220 година од Боја на Чокешини

Дана, 27. априла 2024. године, код споменика подигнутом у част чокешинским јунацима у порти...

Троноша: Принете ратарске свеће

ВИШЕ СТОТИНА ВЕРНИКА ИЗ ЛОЗНИЧКОГ КРАЈА И ОКОЛИНЕ, ПО ТРАДИЦИЈИ ДУГОЈ ВЕКОВИМА, ДОЧЕКАЛИ СУ...

ГРАДСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“ 2024.

У недељу, 24. марта 2024. године, у Вуковом дому културе у Лозници, одржана је...

ОТКРИВЕНА СПОМЕН-ПЛОЧА: СЕЋАЊЕ НА ПОЧЕТАК ОТПОРА НЕМАЧКОМ ОКУПАТОРУ 1941....

Јуче је у центру Доњег Добрића, испред просторија Месне заједнице, свечано откривена спомен-плоча која...

Популарне категорије

Коментари

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име