Калиграфија у Библиотеци Вуковог завичаја: Уметност елегантног писања

У понедељак, 30. октобра, у 10 часова, у Библиотеци Вуковог завичаја почеће радионица калиграфије коју води Даница Веселиновић.

„У оквиру пројекта ‘Живо наслеђе 2023.’ уз подршку Министарства културе, у понедељак се дружимо са академском сликарком Даницом Веселиновић, која ће нас учити вештини калиграфије. Заједно са најмлађим посетиоцима БВЗ правићемо граничнике за књиге и честитке. Сви сте позвани!“ истиче Мирјана Пејак, директорка Библиотеке Вуковог завичаја.

Да ли сте икада сањарили о томе да својим рукописом стварате права уметничка дела? Радионица калиграфије је права прилика да уђете у свет елеганције и стварате лепши свет слова.

Шта можете очекивати?

Калиграфија није само вештина лепог писања, већ и путовање ка унапређењу вештина концентрације и креативности. На радионици калиграфије можете очекивати да се упознате са богатом историјом калиграфије и основним принципима елегантног писања.

Вежбајући потезе пера и четкице можете постићи беспрекорну контролу над својим рукописом, као и да креирате јединствена уметничка дела. Калиграфија вам омогућава да стварате персонализоване позивнице, честитке, цитате и још много тога.

Зашто бисте требали ићи на радионицу калиграфије?

Калиграфија је изазов који вас тера да развијате своје вештине и упорност. То је путовање личног развоја. Стварајући прелепе обрасце слова, изграђујете креативност и самопоуздање у свој рукопис. Са овом вештином, можете створити уникатне поклоне за ваше вољене, чинећи их посебним и незаборавним. Калиграфија је и врста медитације. Концентришући се на сваки потез пера, заборављате на свакодневни стрес, а доноси уметност у свакодневни живот. Ваши дневни записи и белешке постају мала уметничка дела.

Започните своје путовање у свет лепих слова и придружите се радионици калиграфије и инспиришите се за стварање уникатних уметничких дела сопственим рукама.

По одлуци Министарства културе које координира програме у Србији, овогодишња тема у Србији иста је као и у Европи – „Живо наслеђе“. Тема обухвата праксе, знања и вештине које су се преносиле са генерације на генерацију, а које се и данас користе.

Повезани чланци

spot_img

Истражи

Свечано обележен дан Светих Ћирила и Методија у Библиотеци...

У присуству бројних угледних гостију, међу којима су били Петар Гавриловић, заменик градоначелника,...

Обележено 220 година од Боја на Чокешини

Дана, 27. априла 2024. године, код споменика подигнутом у част чокешинским јунацима у порти...

Троноша: Принете ратарске свеће

ВИШЕ СТОТИНА ВЕРНИКА ИЗ ЛОЗНИЧКОГ КРАЈА И ОКОЛИНЕ, ПО ТРАДИЦИЈИ ДУГОЈ ВЕКОВИМА, ДОЧЕКАЛИ СУ...

ГРАДСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“ 2024.

У недељу, 24. марта 2024. године, у Вуковом дому културе у Лозници, одржана је...

ОТКРИВЕНА СПОМЕН-ПЛОЧА: СЕЋАЊЕ НА ПОЧЕТАК ОТПОРА НЕМАЧКОМ ОКУПАТОРУ 1941....

Јуче је у центру Доњег Добрића, испред просторија Месне заједнице, свечано откривена спомен-плоча која...

ОБЕЛЕЖЕНА 118. ГОДИШЊИЦА ОД РОЂЕЊА МОМЧИЛА ГАВРИЋА

Данас, 30. априла 2024. године Град Лозница и Центар за културу „Вук Караџић“ Лозница,...

Популарне категорије

Коментари

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име