Калиграфија у Библиотеци Вуковог завичаја: Уметност елегантног писања

У понедељак, 30. октобра, у 10 часова, у Библиотеци Вуковог завичаја почеће радионица калиграфије коју води Даница Веселиновић.

„У оквиру пројекта ‘Живо наслеђе 2023.’ уз подршку Министарства културе, у понедељак се дружимо са академском сликарком Даницом Веселиновић, која ће нас учити вештини калиграфије. Заједно са најмлађим посетиоцима БВЗ правићемо граничнике за књиге и честитке. Сви сте позвани!“ истиче Мирјана Пејак, директорка Библиотеке Вуковог завичаја.

Да ли сте икада сањарили о томе да својим рукописом стварате права уметничка дела? Радионица калиграфије је права прилика да уђете у свет елеганције и стварате лепши свет слова.

Шта можете очекивати?

Калиграфија није само вештина лепог писања, већ и путовање ка унапређењу вештина концентрације и креативности. На радионици калиграфије можете очекивати да се упознате са богатом историјом калиграфије и основним принципима елегантног писања.

Вежбајући потезе пера и четкице можете постићи беспрекорну контролу над својим рукописом, као и да креирате јединствена уметничка дела. Калиграфија вам омогућава да стварате персонализоване позивнице, честитке, цитате и још много тога.

Зашто бисте требали ићи на радионицу калиграфије?

Калиграфија је изазов који вас тера да развијате своје вештине и упорност. То је путовање личног развоја. Стварајући прелепе обрасце слова, изграђујете креативност и самопоуздање у свој рукопис. Са овом вештином, можете створити уникатне поклоне за ваше вољене, чинећи их посебним и незаборавним. Калиграфија је и врста медитације. Концентришући се на сваки потез пера, заборављате на свакодневни стрес, а доноси уметност у свакодневни живот. Ваши дневни записи и белешке постају мала уметничка дела.

Започните своје путовање у свет лепих слова и придружите се радионици калиграфије и инспиришите се за стварање уникатних уметничких дела сопственим рукама.

По одлуци Министарства културе које координира програме у Србији, овогодишња тема у Србији иста је као и у Европи – „Живо наслеђе“. Тема обухвата праксе, знања и вештине које су се преносиле са генерације на генерацију, а које се и данас користе.

Повезани чланци

spot_img

Истражи

„ПРЕЛО У КОРЕНИТИ“ ОКУПЉА ЉУБИТЕЉЕ ТРАДИЦИЈЕ И ИГРЕ „ПРСТЕН“

Прело у Коренити“, које су организатори заказали за недељу 19. новембар, доноси незаборавно искуство...

Прело у Коренити

У недељу, 19. новембра 2023. године, највеће лозничко село,Коренита, биће домаћин традиције, уметности и...

Калиграфија у Библиотеци Вуковог завичаја: Уметност елегантног писања

У понедељак, 30. октобра, у 10 часова, у Библиотеци Вуковог завичаја почеће радионица калиграфије...

Миодраг Глигорић враћа нас у прошлост: Поглед на радио-апарате...

Центар за културу „Вук Караџић“ синоћ је у Музеју Јадра отворио изложбу под...

Владика Методије открио споменик у част хероја

У суботње јутро, под кишовитим небом, Бањани су дочекали велики дар - повратак витеза...

Нови изрази освајају српски језик: Духоклонуће

Духоклонуће је реч која је победила на такмичењу за најлепшу нову српску реч које...

Популарне категорије

Коментари

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
Овде унесите своје име